"O stresie, wypaleniu i drogach powrotu do równowagi", Aleksander Perski, Przewodnik na czas prze³omu. Wydawnictwo Jacek Santorski, 2004.
"Si³y, które pokonaj± raka: wiara, nadzieja, zdrowie", autor zbiorowy, Wydawnictwo Charaktery, 2005.
"Jak ¿yæ z rakiem i pokonaæ go?", O. Carl Simonton, Reid Henson, Wydawnictwo RAVI, 2005.
"Zwyciê¿yæ chorobê", Mariusz Wirga Dom Wydawniczy KOS.
"Triumf ¯ycia - jak pokonaæ raka? Wskazówki dla pacjentów i ich rodzin", O. Carl Simonton & Stephanie Matthews-Simonton & James L. Creighton, Wydawnictwo RAVI, 2005.
"Psychika i cia³o", Linda Wasmer Smith, Prószyñski i S-ka, 1998.
"Wizualizacja", Francis J.Paul-Cavallier, REBIS, 2001.
"Potêga pe³nego zaanga¿owania Jim Loehr", Tony Schwartz, Wydawnictwo Amber.
"Mi³o¶æ i przetrwanie", Dean Ornish, Wydawnictwo Santorski.
http://www.ipsi.pl/index.php/warto-wied … ktury.html
veise..super lektury....cztery pierwsze przeczyta³am...polecam.
p.s
Jeste¶ kopalni± wiedzy...dziêkujê za aktywno¶æ..... czy mo¿esz siê nam przedstawiæ w w±tku powitalnym???? Chocia¿ kilka s³ów....
Na imieniny dosta³em kilka ksi±¿ek. Mo¿e kto¶ któr±¶ czyta³ i mi doradzi od której zacz±æ lekturê:
„Chodzi o Papie¿a” szpiedzy w Watykanie John O. Koehler, wyd. Znak 2008
„... ¿ywot wieczny Amen.” O tym co nas czeka po ¶mierci z ojcem Joachimem Badenim rozmawia Alina Petrowa- Wasdilewicz wyd. Rafael 2009
„Wiara ze s³uchania” kazania staros±deckie 1980-1992 ks.Józef Tischner wyd . Znak 2009
„Beskidzkie rekolekcje” dzieje przyja¼ni ks.Karola Wojty³y z rodzin± Pó³tawskich, Wanda Pó³tawska wyd. ¦wiêty Pawe³ 2009
„Trzy pamiêtniki” Edmund Edward Taraszkiewicz ”¯elazny” wyd. IPN 2008
To ksi±¿ki od przyjació³ a teraz od rodziny:
„Kardyna³ Wyszyñski”Ewa Czaczkowska wyd. ¦wiat Ksi±¿ki 2009
„Opowie¶ci pielgrzyma”wyd.W drodze
„Od z³udzenia do prawdy” Trafiona przez piorun sta³am u bram Nieba i piek³a ¶wiadectwo dr,Glorii Polo wyd. Vox Domini 2008
„Dzieje duszy” ¶w. Teresa od Dzieci±tka Jezus wyd Flos Carmeli 2005
Ojciec BADENI jest REWELACYJNY, ale ja zaczê³abym od DZEJÓW DUSZY (czyta³am kidy¶ i chyba jeszcze raz do nich powrócê- KRZYSIEK umarl 30 wrze¶nia , w dniu ¶mierci ma³ej TERESKI...)
Sama, na zamówienie sekretarza krajowego APOSTOLSTWA MODLITWY zrobi³am film z peregrynacji relikwii ¶wiêtej pt." W SERCU KO¦CIO£A"- film na VHS lub DVD jest dotêpny w ca³ej POLSCE- rozprowadza go APOSTOLSTWO MODLITWY- film zmontowany z materia³u nagranego na 3 kamery + z nagrania audio z rekolekcji ojca Jana Ewangelisty, karmelity z CZERNEJ, zmontowany przeze mnie w studio INIGO, z pomoc± techniczn± montarzysty (uroczysto¶ci w ko¶ciele NSPJ na Kopernika w Krakowie)- na opakowaniu jest napisane Produkcja wydawnictwo WAM - studio Inigo, ale personalnie ja za tym stojê