"O stresie, wypaleniu i drogach powrotu do równowagi", Aleksander Perski, Przewodnik na czas przełomu. Wydawnictwo Jacek Santorski, 2004.
"Siły, które pokonają raka: wiara, nadzieja, zdrowie", autor zbiorowy, Wydawnictwo Charaktery, 2005.
"Jak żyć z rakiem i pokonać go?", O. Carl Simonton, Reid Henson, Wydawnictwo RAVI, 2005.
"Zwyciężyć chorobę", Mariusz Wirga Dom Wydawniczy KOS.
"Triumf Życia - jak pokonać raka? Wskazówki dla pacjentów i ich rodzin", O. Carl Simonton & Stephanie Matthews-Simonton & James L. Creighton, Wydawnictwo RAVI, 2005.
"Psychika i ciało", Linda Wasmer Smith, Prószyński i S-ka, 1998.
"Wizualizacja", Francis J.Paul-Cavallier, REBIS, 2001.
"Potęga pełnego zaangażowania Jim Loehr", Tony Schwartz, Wydawnictwo Amber.
"Miłość i przetrwanie", Dean Ornish, Wydawnictwo Santorski.
http://www.ipsi.pl/index.php/warto-wied … ktury.html
veise..super lektury....cztery pierwsze przeczytałam...polecam.
p.s
Jesteś kopalnią wiedzy...dziękuję za aktywność..... czy możesz się nam przedstawić w wątku powitalnym???? Chociaż kilka słów....
Na imieniny dostałem kilka książek. Może ktoś którąś czytał i mi doradzi od której zacząć lekturę:
„Chodzi o Papieża” szpiedzy w Watykanie John O. Koehler, wyd. Znak 2008
„... żywot wieczny Amen.” O tym co nas czeka po śmierci z ojcem Joachimem Badenim rozmawia Alina Petrowa- Wasdilewicz wyd. Rafael 2009
„Wiara ze słuchania” kazania starosądeckie 1980-1992 ks.Józef Tischner wyd . Znak 2009
„Beskidzkie rekolekcje” dzieje przyjaźni ks.Karola Wojtyły z rodziną Półtawskich, Wanda Półtawska wyd. Święty Paweł 2009
„Trzy pamiętniki” Edmund Edward Taraszkiewicz ”Żelazny” wyd. IPN 2008
To książki od przyjaciół a teraz od rodziny:
„Kardynał Wyszyński”Ewa Czaczkowska wyd. Świat Książki 2009
„Opowieści pielgrzyma”wyd.W drodze
„Od złudzenia do prawdy” Trafiona przez piorun stałam u bram Nieba i piekła świadectwo dr,Glorii Polo wyd. Vox Domini 2008
„Dzieje duszy” św. Teresa od Dzieciątka Jezus wyd Flos Carmeli 2005
Ojciec BADENI jest REWELACYJNY, ale ja zaczęłabym od DZEJÓW DUSZY (czytałam kidyś i chyba jeszcze raz do nich powrócę- KRZYSIEK umarl 30 września , w dniu śmierci małej TERESKI...)
Sama, na zamówienie sekretarza krajowego APOSTOLSTWA MODLITWY zrobiłam film z peregrynacji relikwii świętej pt." W SERCU KOŚCIOŁA"- film na VHS lub DVD jest dotępny w całej POLSCE- rozprowadza go APOSTOLSTWO MODLITWY- film zmontowany z materiału nagranego na 3 kamery + z nagrania audio z rekolekcji ojca Jana Ewangelisty, karmelity z CZERNEJ, zmontowany przeze mnie w studio INIGO, z pomocą techniczną montarzysty (uroczystości w kościele NSPJ na Kopernika w Krakowie)- na opakowaniu jest napisane Produkcja wydawnictwo WAM - studio Inigo, ale personalnie ja za tym stoję